Nordic Truckcenter lanserar TRP – Truck & trailer parts i Sverige

Nu kommer en av Europas största leverantörer av reservdelar och tillbehör för tunga fordon till Sverige. 14 juni öppnar Nordic Truckcenter, generalagent för DAF lastbilar och tillika Truck & Trailer Parts, den första fysiska butiken. Men det stannar inte där, konceptet är unikt då programmet kompletteras med ett rikstäckande servicenät.

– TRP blir därmed Sveriges största oberoende servicenätverk, säger Veronica Sköld, affärsområdeschef för TRP och projektansvarig hos DAF.

TRP levererar över 150 000 reservdelar och tillbehör till tunga fordon, lastbilar av alla fabrikat samt släp och trailers. De tillhör en av Europaledarna i segmentet och är dominerande i några av de tuffaste marknaderna, som exempelvis Storbritannien där TRP har en 30-procentig marknadsandel.

– Vår agentur är rikstäckande med ett centrallager i Markaryd, med över tio MSEK på hyllorna och dagliga leveranser ut i landet. Detta kompletteras med lagerhubbar och leveranspunkter på orter i hela Sverige. Samtliga DAF-auktoriserade verkstäder är naturliga leveranspunkter för TRP och vi lanserar logistiklösningar som innebär att vi kan leverera på dagen. Något av det viktigaste för oss är att vi inte enbart är en leverantör av reservdelar, utan att vi levererar en helhetservice tillsammans med våra servicepartners, det är det som verkligen gör oss unika, säger Veronica Sköld.

Den officiella invigningen börjar 16.00 torsdag 14 juni hos Nordic Truckcenter på Ulvarydsvägen 1B. Då visas även resultatet av projekt ”The Flying Swede!”, där allmänheten har fått vara med och designa en egen, retroinspirerad DAF XF för att fira det 90-åriga jubileet sedan DAF grundades.

– Projektet blir en symbolisk milstolpe både i och med den 90-åriga födelsedagen och det faktum att all extrautrustning såsom belysning, inredning och även hydrauliken kommer från TRP-programmet. Tillsammans med partnerna SVETSAB, Joma Reklam och Lacktyl så har en av Sveriges i särklass coolaste entreprenadbilar med tipphydraulik tagit form. Bilen kommer att säljas på auktion där alla intäkter för tillbehören går till Barncancerfonden.

För mer information, kontakta

Veronica Sköld, 0707-81 97 17, veronica.skold@nordictruckcenter.com

Läs mer på www.nordictruckcenter.com