TRP ökar tillgängligheten i Sydsverige – nytt lager och utökad logistik

En av Europas största leverantörer av reservdelar och tillbehör till tunga fordon fortsätter att växa i Sverige. Efter lanseringen i Markaryd som ägde rum mitten av juni, öppnar nu TRP ännu ett fysiskt lager, den här gången i Åhus.

Efter den officiella öppningen av den första Truck & Trailer Parts butiken i Sverige som ägde rum den 14e juni i Markaryd, tar man nu steget och öppnar ett lager på Skånes östkust, närmare bestämt i Åhus tillsammans med partnern Åhus Lastvagnar som också är en auktoriserad serviceverkstad till Nordic Truckcenter.

Utöver utökningen med fysiskt lager så höjer man tillgängligheten ytterligare med uppgraderade logistiklösningar i region Syd. Genom en egen tur-bil som trafikerar området inom Markaryd-Åhus-Österlen-Malmö-Helsingborg så möjliggörs leverans av reservdelar samma dag som beställning sker. Bilen utgår från centrallagret i Sverige som finns i Markaryd. Där lagerhåller man ca 13 Mio SEK och håller en servicenivå på 94 %. Skulle den reservdel man behöver ändå inte finnas tillgänglig i Markaryd så säkrar man upp leveransen med ytterligare en transport som kommer direkt från DAFs huvud lager i Holland som trafikerar samma område i Sydsverige.

– ”Värt att nämna i sammanhanget är att vi redan idag har väletablerade logistiklösningar i hela landet som säkrar att leverans sker senast nästa dag. Det vi gör nu är att höja ribban ytterligare med Koncept Syd”, säger Veronica Sköld, affärsområdeschef på Nordic Truckcenter.

-”Detta koncept tillsammans med etableringen i Åhus kommer att spela en stor roll för region Skåne. Vi har sedan tidigare ett lager i Malmö tillsammans med LT Jouren och nästa naturliga steg för oss i regionen blir Helsingborg”, fortsätter Veronica Sköld.

Högre tillgänglighet och ännu snabbare leveranser av reservdelar. Det blir följden av Nordic Truckcenters nya ”Koncept Syd”. I takt med tillväxten så kommer man att genomföra liknande upplägg i resten av landet.

– ”Vi vill erbjuda våra kunder största möjliga tillgång till sina fordon, och där är snabb service och god tillgång på reservdelar i många fall avgörande”, avslutar Veronica.