Hossab i Lycksele ny TRP-partner

Nordic Truckcenters servicenätverk fortsätter att växa. I dagarna har man skrivit ett avtal med verkstadsföretaget Hossab, som blir den första TRP-partnern i Västerbotten. Avtalet innebär att Hossab från och med i maj utför service och reparationer samt tillhandahåller reservdelar för alla tunga transportfordon.

Nordic Truckcenter lanserade ifjol Truck & Trailer Parts (TRP) på den svenska marknaden. TRP levererar över 150 000 reservdelar och tillbehör till tunga fordon, lastbilar av alla fabrikat samt släp och trailers.

– 2018 så introducerade vi ett servicenätverk för alla fabrikat av tunga transportfordon. Samtliga DAF-auktoriserade verkstäder representerar varumärket TRP och nu bygger vi successivt ut med partners som fokuserar på TRP, säger Veronica Sköld, affärsområdeschef på Nordic Truckcenter.

Det senaste tillskottet är Hossab, som är den en av få oberoende verkstäder för tunga fordon i Västerbottens län. Här finns idag över 4 700 tunga lastbilar registrerade och genom att ansluta sig till TRP-nätverket kan Hossab nu serva dessa – och naturligtvis även lastbilar från övriga landet.

– Om du har reparerat eller servat ditt fordon hos en TRP-partner kan du som kund känna dig trygg tack vare vår tolvmånaders garanti som gäller i hela landet och inkluderar både reservdelar och arbetskostnad. Har du reparerat ditt fordon i Stockholm och råkar ut för problem i Västerbotten kan du med andra ord få det åtgärdat på garanti hos Hossab, säger Veronica Sköld.

Hossab grundades för 36 år sedan. Verksamheten har varit inriktad på service och reparationer av skogsmaskiner, men man har länge velat utveckla flera ben att stå på. Och när diskussionen med Nordic Truckcenter startade föll alla bitar på plats.

– Förutom verkstadstjänsterna ville vi ha en partner som även kan erbjuda reservdelar till konkurrenskraftiga priser, vilket TRP kan leverera. Och vi som jobbar här tycker själva att DAF är väldigt bra och prisvärda lastbilar, så det ska bli riktigt kul att få jobba med DAF och TRP, säger Hossabs ägare Joachim Blomberg.

Företaget bygger nu ut sin verkstadslokal med ytterligare verkstadsyta samt en ny lagerbyggnad med ett särskilt lager med TRP reservdelar för lastbilar och trailers, allt för att möta upp de nya kundernas behov. Den nya serviceverkstaden invigs i höst men smygöppnar redan första maj.


För mer information, kontakta

Veronica Sköld, 0707-81 97 17, veronica.skold@nordictruckcenter.com
Joachim Blomberg, 070-332 01 53, blomberg.bostader@mail.se